studio zafaran

Zafaran komt van het Arabische woord voor saffraan en geel. De saffraankrokus is een paarse herfstkrokus die a.o. in Frankrijk, Turkije, Marokko geteeld wordt.

De 3 rode meeldraden zitten in het hart van de bloem, ze worden ook wel ‘het kostbare goud’ genoemd, dit vanwege het arbeidsintensieve proces van oogsten en verwerken. Het is een erg duur product, waarvan je voor het effect maar kleine hoeveelheden nodig hebt.

De bloem staat metafoor voor de ziel. Ik houd van bloemen. De saffraankrokus vind ik bijzonder vanwege haar violette kleur en veelzijdige eigenschappen. Saffraan geeft kleur en smaak aan eten, wordt als goudvernis gebruikt en is ook in kleine hoeveelheden met haar troostende en opwekkende werking medicinaal toepasbaar. De metafoor van ”het kostbare goud in het hart van de bloem” heeft mij altijd heel erg aangesproken.

Eigenlijk zijn wij allemaal een soort van bloemen, ieder net even anders. Elke bloem heeft als natuurlijke impuls om te groeien naar het licht en tot bloei te komen. Dit verlangen hebben wij als mens ook. In ons hart vinden we onze essentie, onze ware kern, zoals we diep van binnen zijn. Vanuit deze kern te leven is een opdracht en vraagt levenskunst. Onze bloem kan in mijn ogen wel wat troost en kracht van buiten gebruiken. Deze rol te vervullen is wat mij in mijn leven past.

KLEURSPIEGEL IN BLOEM EN LOGO
(laat je logo lezen, klik hier

Violet is mijn lievelingskleur, de kleur staat voor mijn liefde voor het mysterie van het leven. Goud is de innerlijke kracht en wijsheid die ik in me draag en graag wil verspreiden.

In mijn logo vind je het violet/paars bovenin, dit is de open verbinding die we als mens nodig hebben naar de hemel. Onderin vind je rood, dit staat voor onze verbinding met moeder aarde. We zijn kosmisch mens tussen hemel en aarde, worden zowel gevoed door hemel en aarde. Het is de bedoeling dat ieder mens zijn/haar licht laat schijnen op de aarde (zich verbindt met haar/zijn ziel) en van hieruit gaat stralen.

In het midden vind je de spiraal, onze innerlijke zon, wij spiralen ons een weg naar buiten. In onze ontwikkeling komen we telkens weer terug bij het midden en door levenservaring wijs geworden komen we gelukkig telkens ook een laagje dieper in onze essentie.

Groen is de kleur van het midden, het hart en van groei. Als we ons midden weten te behouden in alles wat er aan uitdagingen die het leven ons stelt zijn we evenwichtige mensen in een onevenwichtige wereld. Ieder mens heeft als zielsopdracht om ”te groeien in liefde”. Het gehele logo is speels opgezet. De kleuren in de letters U en A (universum en aarde) en het midden zijn samengesteld uit scheurvormen van een kunstwerk wat ik zelf ooit gemaakt heb, zo vind je in mijn logo ook het creatieve element in mijn diensten terug.