over mij

zelfportret-mei2014-hooi-webfotoIn mijn leven ben ik eigenlijk altijd op zoek geweest, een zoektocht waarbij ik niet alleen verwachtingsvol en hoopvol was maar ook onrustig en dolend omdat ik ‘’het niet kon vinden’’.

Ik heb heel veel gezocht, eerst vooral buiten mezelf in allerlei opleidingen en trainingen gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. Deze zoektocht heeft me veel inzichten en kennis gebracht.

Op een gegeven moment richtte mijn zoektocht zich naar binnen en vond ik de schat, de vreugde, de wijsheid en het licht in mezelf. Door me te verbinden met mijn eigen bron werd mijn innerlijk licht steeds helderder. Dat ging niet vanzelf, daarvoor moest ik wel de nodige ballast opruimen.

Steeds meer ontdekte ik de betekenis van dat wat er in mijn leven had plaatsgevonden. Hoe ik al in de baarmoeder verwond geraakt was (alleengeboren tweelinghelft) en aanvankelijk onbewust op zoek was naar mijn andere helft. Hoe ik in mijn jeugd nogmaals de ervaring opdeed van verlies en verdriet, van het niet begrepen worden en het niet gezien worden, van het gevoelig anders zijn, van het heimelijk zoeken naar verbinding, naar liefde, naar contact, naar betekenis op latere leeftijd. Nu ben ik er zeker van dat alles wat ik ontmoette op mijn kleurrijke levensreis een reden in zich heeft gehad. Een reden om mij te brengen bij mijn eigen authentieke scheppende kracht, bij mijn eigen kleur die ik nu van harte leef.

Creativiteit en de natuur hebben mij in mijn zoektocht altijd heel nabij gestaan. Ik ken de vreugde van het scheppend bezig zijn, het verlangen naar schoonheid en het plezier van het in verbinding staan met de natuur, met moeder aarde. Hier heb ik door de jaren heen veel troost en kracht uit geput. Juist in moeilijke tijden heeft creativiteit me erboven gehouden, heeft de natuur mij omarmd bij alles wat er in me was, heb ik door in stilte te zijn met mezelf mijn eigen waarheid gezien en gehoord en tot uitdrukking gebracht, dat leeft ook nu nog steeds in mij.

Ik houd enorm van kleur en intuïtieve creativiteit en ik ben daarmee via allerlei vormen van expressie voortdurend in ontwikkeling, wat me erg veel plezier geeft. In mijn eigen kunst probeer ik het onnoembare en onzichtbare zichtbaar te maken.

In elke zoektocht is het verlangen om iets te vinden.
Wie uiteindelijk bij haar essentie uitkomt groeit van binnen naar buiten.

De antwoorden op jouw levensvragen komen van binnenuit maar laten zich niet makkelijk kennen. Daarvoor is een soort van heilige ruimte nodig, een ruimte die plaatsmaakt voor intuïtie, gevoel, aandacht en compassie voor dat wat is en wat onder ogen gezien wil worden, gevoeld wil worden, er mag zijn. Met een vleugje creativiteit creëer je zo letterlijk door kleur en vorm ruimte in je innerlijk, een ruimte die zich in je uiterlijke wereld reflecteert.

Graag reik ik jou de hand om in jouw zoektocht naar jouw diepste waarheid wat helderheid te scheppen, een licht te zijn op jouw pad naar dat wat in jou om liefde en expressie vraagt, zodat jij thuiskomt bij jezelf.

Door de jaren heen herinnerde ik me dat mijn intuïtie, creativiteit en gevoeligheid het sterkst zijn en dat ik niks liever doe dan, naast mijn passie voor intuïtie en creativiteit, jou op een kleurrijke creatieve manier bij je stralende zelf brengen.

Als je op wat voor manier dan ook op zoek bent naar meer helderheid en liefde in je leven (omdat je bent vastlopen of het gewoon even niet meer weet hoe je verder wilt/kunt) en je wilt je heel graag ook nog creatief ontplooien en het beste in jezelf naar boven halen, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Lees op mijn linkedin profiel meer over mijn opleidingsachtergrond.