boek kleur je zinnen

kaft10-nieuwKLEUR JE ZINNEN

Kleurrijk inspiratie- en bezinningswerkboek

Ik neem je in mijn boek mee op een creatieve bezinnende reis langs alle kleuren van de regenboog om het goud in jezelf te vinden. Informatie over kleur en praktische creatieve werkvormen rondom schrijven, schilderen, kunstzinnig dagboek, natuurbeleving, zelfreflectie en zingeving worden afgewisseld door kleurrijke foto’s van eigen werk, hier en daar een gedicht en volop inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan.

Kleur je zinnen staat vol met creatieve opdrachten die je helpen bij je eigen innerlijke proces om op een speelse manier het contact met jezelf en je verlangens te herstellen.

Het is een boek om jezelf cadeau te doen, je moeder mee te verrassen, je creatieve collega over te tippen en al je bewust levende vriendinnen/vrienden blij mee te maken. Het leent zich goed voor zelfcoaching en is ook een mooie inspiratiebron voor iedereen die van schoonheid en bezieling houdt. En vooral ook zullen creatief coaches, loopbaanbegeleiders, kunstenaars, trainers, docenten ed. werkvormen en inspiratie vinden om meer gebruik te maken van kleur en creativiteit in eigen beroepsveld.

INKIJKEXEMPLAAR

Onderstaande pagina’s geven je een indruk van Kleur je zinnen.

http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Omslag-Boek_Kleur-je-zinnen_definitief-voor-jpg2-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-5-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-15-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-49-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-511-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-79-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-86-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-104-1.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Binnenwerk-Boek_-Kleur-je-zinnen_pag-127-1024x1024.jpg
http://kleurenreis.nl/wp-content/uploads/2014/08/Omslag-Boek_Kleur-je-zinnen_definitief-achter1-1024x1024.jpg

Kleur je zinnen wordt bij Uitgeverij Droomvallei uitgegeven en kost 24,95 als je het rechtstreeks bij me koopt of afhaalt.

Wil je dat mijn boek bij je thuisbezorgd wordt, dan maak je 27,95 euro aan me over (dit is incl. 3 euro portokosten) op:

ING: NL86 INGB 0003844716 t.n.v. H.M.H.G. Kogelman, Oosterhout Gld./ voor naar het buitenland: BIC code: INGBNL2A

Daarnaast stuur je mij ook een mail met hierin je volledige naam en adresgegevens zoals vermeld op je bankgegevens, zodat ik weet naar wie ik het boek kan opsturen. Ik kan jouw boek met een persoonlijke afgestemde boodschap signeren. Mocht je dit willen, wil je dat er dan even bij vermelden?

Liefhebbers van mijn boek uit België betalen: 24,95 + 8,60 (bezorgkosten hoger) = 33,45 euro.
Je kunt het natuurlijk ook bij een vriendin in Nederland laten bezorgen (goedkoper) en het daar dan zelf afhalen.

Kleur je zinnen is een  full colour inspiratie- en bezinningswerkboek voor de ziel en is in hardcover uitgevoerd.

 

Op 11 oktober 2014 jl. heeft de boekpresentatie plaatsgevonden bij mij thuis in onze grote schuur in Oosterhout Gld.

Het eerste exemplaar heb ik aangeboden aan Alien Verhoef van Studio Mattias.
Dit was haar eerste enthousiaste reactie:
“Een rijk boek vol natuurlijke schoonheid, een boek wat je steeds weer oppakt, erin kijkt en er iets creatiefs mee doet”.


REACTIES OP KLEUR JE ZINNEN:

Linda Rood:
Dank je Jacinta voor dit prachtige boek. Een aanrader voor iedereen die zijn zinnen en creativiteit wil prikkelen en ontluiken. Maar ook om geraakt te worden in je kern, zodat je niet verborgen wilt blijven, maar wilt bloeien, ontdekken, spelen en stoeien. Met mooie foto’s, gedichten, woorden, opdrachten en tips.

Esthel Wubbels:
Dit boek gaat mij verder ontwikkelen en is een goede keuze voor mij. Ik las jouw persoonlijke boodschap die je voor mij hebt geschreven …. Ik was tot tranen geroerd, wauw, die kwam binnen. Ik heb de boodschap twee keer over gelezen omdat de tranen de tekst wazig maakte ….. ik wou het even lekker op mij in laten werken. Ik ben eerst gaan wandelen …heerlijk in het park daar ergens op een bankje gaan zitten in de zon. Weer terug ben ik op mijn balkon gaan zitten en heb ik een begin aan je boek gemaakt. Ik heb er geen woorden voor Jacinta. Ik ben geraakt door de woorden, de vormen van creativiteit die ik zelf al op een bepaalde manier toepas maar nog te weinig eigenlijk. En vooral ook de inspiratie die je er in beschrijft en de kleuren waar ze voor staan en wat ze met je kunnen doen, wauw. Echt!!! Ik moet het echt even verwerken wat het met mij doet in positieve zin dan! Even laten bezinken en dan lekker mijn creatieve stromingen laten groeien. Ik ben zoals je leest echt heel erg blij met dit boek. Ik ga eens kijken hoe ik hier mijn draai aan ga geven al lijkt mij het idee van een 30 dagen creatief zijn met de creatieve vormen een mooie uitdaging. Ik wil dan mijn bestaande vormen ook in een dagboek/schrift samen laten komen… nu zijn het nog losse elementen het dagboekschrijven, de natuur en daar mijn belevingen in op schrijven en daar bij tekenen en kleuren, knippen en plakken van een soul collage meer laten samen laten werken.

Anoeska Waardenburg:
Jacinta, wat een ontzettend lief bericht heb je voorin het boek geschreven! Hartverwarmend! Het verlangen om me verder te ontplooien op het creatieve gebied zal altijd blijven bestaan vermoed ik. En jouw boek gaat zeker een mooie inspiratiebron zijn. Dankjewel!

Monica Busse:
Dat heeft me goed gedaan, jouw boek ontvangen met zo’n ontroerende tekst. Ben je er dankbaar voor. Ga allereerst van je boek genieten, de kleuren beleven en ……?? Tja dan rolt daar wellicht de wens uit voor wat je noemt een laagdrempelige workshopdeelname en kan ik mijn schroom daarvoor wat meer achter me laten. Dus misschien tot van de zomer of in een volgend seizoen.

Cisca Dimmers:
Ik heb zojuist het prachtige boek ontvangen. Heel erg bedankt voor de heel mooie boodschap. Deze past helemaal voor mij. Ik word hier heeeel blij van!

Else v.d. L:
Heel erg bedankt voor het mooie en pakkende geschreven stuk in het boek! Heel erg lief…ik dacht een paar zinnen aan te treffen, maar hier werd ik sprakeloos van….en vooral erg verlegen :-)) Mooi en leuk boek! Heb je mooi gedaan en knap, hoor, om het zo vorm te geven enz. Niet zomaar even een boekje. Daar ga ik veel inspiratie door krijgen en veel plezier aan beleven.

Liesbeth Smit:
Zojuist viel het boek Kleur je Zinnen op de deurmat (ongeschonden). Zeer vlot! Dankjewel voor je mooie persoonlijke boodschap met je prachtige handschrift. De engel van intentie is een heel mooie en toepasselijke kaart! Snel doorbladerend; het boek ziet er prachtig uit en zeer uitnodigend. Ik ga in het weekend op mijn gemak lezen en er mee aan de slag.

Fleur W.:
Je boek heb ik dinsdag ontvangen. Wat een mooie persoonlijke boodschap heb je in het boek geschreven, bijvoorbeeld:
‘De engel van acceptatie nodigt je uit om door de poort te gaan. Je bent welkom in de wereld van licht en kleur. Kom maar door de poort, ook voor jou is plek om helemaal jezelf te zijn’.
Dit vind ik zo mooi, het past helemaal in hoe mijn levenspad nu is. Ik was er erg door ontroerd en kreeg tranen in m’n ogen. Dat had je goed aangevoeld. Ik heb al wat gelezen in het boek, en de tekst spreekt mij zo ontzettend aan, het brengt me meteen terug in een staat van zijn zoals ik denk dat het bedoeld is.
Je taal van kleur en licht, dat is ook mijn taal. En alle hartverwarmende dingen die schrijft, zo mooi!
Ik had nooit gedacht dat iemand een boek zou schrijven dat zo past bij mij. De persoonlijke dingen die je schrijft, ontroeren me. Ook merk ik dat het papier van de foto’s en tekeningen anders aanvoelt. Ik ben erg benieuwd naar de opdrachten. Roze spreekt mij op dit moment het meeste aan, dus daar ga ik mee aan de slag. Heel erg bedankt voor het schrijven van dit mooie boek.

Trude Bergsma:
Je boek ligt op mijn inspiratietafel. Het, de inhoud, voelt dichtbij. Het is wat ik doe, wat ik leef, lees, knip, scheur, plak, beleef, schilder en ben op de meeste momenten. Je hebt het zo mooi en sfeervol geordend. Zo waar, dichtbij jezelf en ook nuchter waar het om spiritualiteit gaat. Rijkdom is wat je de wereld laat zien. Dank hiervoor. Het is een eindeloos knap werkje!

Margo Arts:
Het boek is heel praktisch, eenvoudig, bruikbaar en inspirerend, bemoedigend, veel ervaringen zijn herkenbaar voor mij. Ik ben heel blij met het boek, het zal me kunnen helpen!

Danielle Jaspers:
Dank je wel. Ik geniet van je boek. Mooi dat je hier tijd voor hebt gemaakt!

Trix Meurs:
Wat een geweldig inspirerend boek heb je geschreven. En de vormgeving is een cadeautje. Monique kan er wat van.

Tonneke Driessen:
Je – heel erg mooie – boek is zojuist door de postbode gebracht, in dit onstuimige weer. (Hulde voor de postbode). Meteen open gemaakt en doorgebladerd. Op het eerste oog voldoet het helemaal aan mijn verwachtingen. Mooi uitgevoerd, handzaam en wat een mooie kleuren. Kan niet wachten om er mee te gaan werken…

Taabke Ritsma:
Deze week het boek in goede staat ontvangen, hartelijk dank. Mooie toepasselijke tekst!  Ik ben er blij mee. Het ziet er prachtig uit, erg inspirerend.

Wilna van Weert:
Wat is jouw boek Kleur je zinnen prachtig geworden. Tegen mijn man zei ik: ‘dit is het mooiste boek wat in mijn kast komt te staan’. ‘Komt’, want eerst wil ik er mee aan de slag. Heb ik een dip dan ga ik nu je boek pakken. Jacinta, dankzij jou kan ik bloeien.

Mathieu Rol:
Vandaag het boek Keur je Zinnen in prima conditie ontvangen. Bedankt voor de “kleurrijke” persoonlijke noot welke je hebt toegevoegd. Zal het boek zeker met veel interesse lezen en me laten inspireren bij het maken van de vele mooie opdrachten.

IMG-20141026-WA0000
Francy de Jong:

Vandaag viel jouw prachtige boek door de brievenbus. Echt een fantastisch boek en wat ziet het er mooi uit. Zeer inspirerend. Bedankt voor de mooie persoonlijke boodschap die je erin hebt geschreven.

Anja Vervoort:
Deze week heb ik jouw boek ontvangen, wat een pareltje is het geworden. Daar mag je met recht trots op zijn. Ik zie het als een mooie schatkist waar ik met regelmaat uit zal putten.Dank ook voor je mooie boodschap voorin.

Mariska van den Enden:
Afgelopen vrijdag liet Ellen jouw boek aan me zien. We zitten in hetzelfde jaar van De Kleine Tiki, kunstzinnig dynamisch coachen. Ik was direct verliefd op je boek; de sfeer, de thema’s, de kleuren, de bezieling, schoonheid en creativiteit die erdoor heen straalt!  Wat een mooi, fijn boek en ik ben dus heel nieuwsgierig geworden en zou er graag zelf mee aan de slag gaan en ervan gaan genieten.

Karin Bos:
Wat heerlijk om in je boek te lezen en te ervaren. Prachtige en ontspannende teksten en zulke mooie creaties. Bedankt.

Carola Rossing:
“Oh, ik word hier zo blij van, alleen al als ik het openmaak, die kleuren! Ik ga het elke dag even openslaan om te kijken welke kleur en welk thema voor mij op die dag het aandachtspunt is. Alleen al dat te doen geeft me al zoveel!”

Carla:
Een onderwijzeres van een basisschool zag het boek en wilde het meteen hebben. Ik vroeg haar het blind open te slaan op de pagina en de kleur die op dat moment voor haar belangrijk waren. Ze sloeg het boek open bij violet. Haar oog viel meteen op de opdracht – weg met de stress-. En dit was haar reactie:
“Ja, dat herken ik wel. Wat ik dan doe: een eindje wandelen in de natuur, natuurfoto’s maken of even in de tuin werken. Met een drukke veeleisende baan in het onderwijs kan ik wel wat ontspanning gebruiken. Wat ik nu ook ga doen: op een zondagmiddag lekker op de bank een rustmoment vinden, je boek pakken, het ergens openslaan en me er door laten inspireren, heerlijk”.

Anita de Leeuw:
“Wat een mooie cover heeft het boek, uitnodigend om in je boek te willen gaan kijken en wat een mooie foto van jou, zachte kracht!”

Angele Siekman:
“Even kort: wat een prachtig, leerzaam boek heb jij gemaakt en geschreven. Ben echt onder de indruk!  Ben er heel blij mee. De rest hoor je nog!”

Gerry Ton:
Ik MOET je gewoon even laten weten hoe blij verrast ik was met je boek dat Jan gisteren meebracht!!!  Al heb ik nog maar wat ‘gebladerd’, losse stukjes en gedichten gelezen, enige suggesties in me opgenomen etc., nu al kan ik me bijna alleen maar in superlatieven uitdrukken: Allereerst voel ik grote warmte, bewondering en respect voor het uiterlijk van dit prachtige boek. Zoveel liefde, aandacht, toewijding en kunst-zinnigheid zie en voel ik in elke bladzijde. In wat er al is binnengekomen voel ik wijsheid, liefde, respect, ruimte en nog veel meer …………………………….
VAN HARTE gefeliciteerd met dit geweldige, prachtige werk!!!!
Ik kan me erg goed voorstellen hoeveel mensen je inspireert, hun zinnen prikkelt, blijer en gelukkiger maakt met alles wat je te geven hebt en gutst en stroomt uit je rijke bokaal. Heel veel dank dat je dit met zovelen wilt delen en ik wens je alles toe wat kan bijdragen bij je fantástische werk!!

Tineke van Rijswijk (daags na de boekpresentatie):
Zondag kon ik eindelijk de Rust vinden om het mooie boek `Kleur je zinnen `van jou door te bladeren, stukjes te lezen, te kijken, het steeds weer op te pakken om me te laten verwonderen, ontroeren en blij van te worden. Inspiratie borrelt, prikkelt …Zin om weer te beginnen.
Lieve Jacinta, bedankt voor je prachtige boek, ik ben er heel blij mee, je kunt er met recht heel trots op zijn.
Als je op zoek bent naar meer Kleur en Zin in je leven kan ik het boek van harte aanbevelen.

Inge Nieuwenkamp (kort na de boekpresentatie, geschreven op haar eigen creatieve blog):
Jacinta heeft een geweldig inspirerend  kijk-, lees-, doe- en bezinboek geschreven: KLEUR JE ZINNEN. Echt een aanrader voor wie zelf graag creatief aan de slag gaat en inspiratie en zingeving zoekt. Het boek bevat veel gevarieerde opdrachten. Ik heb het zaterdag aangeschaft en er al met heel veel plezier in gelezen en gebladerd.